Koko perheen rakennusprojekti

7-henkinen perhe halusi kodikseen laadukkaan ja pitkäikäisen kivitalon, jonka budjetin toivottiin pysyvän kohtuullisena omatoimirakentamisen myötä. Pitkään vaihtoehtona oli myös perinteinen betonieristeharkko, mutta Passiivikivitalo alkoi kiinnostamaan yhä enemmän omatoimirakentamisen helppouden ja siitä saatavien kustannussäästöjen vuoksi. Myös kosteusturvallisuusasioita tutkittiin paljon: Passiivikivitalon terve ja vesihöyryn läpäisevä rakenne sai osakseen suurta arvostusta. Kolmas päätekijä oli energiatehokkuus. Itsekin energia-alalla työskentelevä perheen isäntä tietää, että energiamääräykset kiristyvät radikaalisti koko ajan.

Rakennusprojekti käynnistyi kesäkuun lopussa 2014. Talo rakennettiin hyvin pitkälle omatoimisesti oman työn ohella. Seinien pystytys sujui nopeasti perheen isän hiukan pidennetyn kesäloman aikana. - Vaikka meillä valintavaiheessa ei ollut kuin talomyyjän vakuutus asiasta, olemme nyt voineet todeta, että myös ”amatöörirakentajat” voivat kohtuuhelposti rakentaa laadukkaan kivitalon ilman viivästymisiä.

Materiaalin keveyden ansiosta raksasiivous sujui äidin ja pikkuväen toimesta. Jopa perheen nelivuotiaat kaksoset olivat ahkeria keräämään sahattuja Neopor-passiivitriploja kasaan. - Keveydestä oli myös etua siinä, että kun raksalla ei ollut oman perheen lisäksi muuta työapua, saatoin välillä käydä "heittämässä" katonrajassa rakentavalle miehelle muutaman neliön passiivitriploja, niin ettei hänen tarvinnut kiivetä alas, kertoo perheen äiti Karolina. - Passiivikivitalon seinärakenne myös hylkii veden; on aika stressitöntä rakentaa, kun tietää, että rakenne ei ole kärsinyt lainkaan rakennusajan sateista.

Jo kolmessa kuukaudessa talossa oli seinät, katto ja ikkunat, ja talo lämmin.

Julkisivurappaus siirrettiin projektin loppuun, koska pystytysvaiheessa oli kiire saada talo nopeasti lämpimäksi. Loppuvaiheen viimeistelytöitä sisällä hieman häiritsi ikkunoiden suojamuovit, ja alkukesän sateet venyttivät rappaukseen varattua aikaa. - Rappaus kannattaa tehdä heti kun seinät on pystytetty ja vaikka ennen ikkunoittenkin asentamista, eikä siirtää sitä projektin loppuun tai muuton jälkeiseen aikaan, kertoo perhe vinkkinä muille Passiivikivitalorakentajille. Samalla säästää aikaa ja rahaa, ja pääsee halutessaan pihatöiden pariin aikaisemmin.

Juhannuksena 2015 - vuoden kuluttua projektin käynnistämisestä - perhe pääsee muuttamaan uuteen, rapattuun kotiinsa.

Perustelut, joiden pohjalta perhe päätyi Passiivikivitaloon, ovat pitäneet ja osoittautuneet oikeaksi. Passiivikivitalo on myös hinnaltaan kilpailukykyinen. - Meillä on vain hyvää sanottavaa Passiivikivitalojen kanssa tehdystä yhteistyöstä. Kysymyksiimme on aina vastattu nopealla aikataululla!

Rakennusprojektin vaiheista ja raksa-elämästä viiden lapsen kanssa voit lukea Karolinan blogista http://koti7.blogspot.fi/.

Toukokuussa 2015 Karolina kirjoittaa blogissaan: - Yhtenä päivänä raksalla tajusin nauttivani siitä niin paljon, että huomasin harmittelevani kaikkien ihmisten puolesta, jotka eivät voi kokea tätä. Oman kodin rakentamista.

Viimeisimmät uutiset

 • 14 touko

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo!

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo! Passiivikivitalot Nordic Oy ja Evesa Oy ovat solmineet yhteistyön, joka mahdollistaa yksilöllisten kivitalojen toteuttamisen oikeasti muuttovalmiina yhdellä…
  Lue lisää...
 • 14 helmi

  14.2 Tampere

  Torstaina 14.02.2019  klo 16:30 - 18:30 Ukkospuunkatu 14, 33870 Tampere (opastus paikalle Vuoreksen Puistokadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Loppuvuodesta 2018 valmistuneessa…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani