Passiivikivitalot oli esillä kahdella messukohteella Hyvinkään asuntomessuilla kesällä 2013. Passiivikivitalo Lumikki oli asuntomessujen ainoa rinnetalo mikä jäi myös monen messukävijän mieleen suuresta terassista ja näyttävästä piirtorappauspinnasta. Passiivikivitalo Skaala miellytti monia lapsiperheitä järkevän pohjasuunnitelman vuoksi.

Asuntomessualue sijaitsee Hyvinkäällä Metsäkaltevassa. Alue sijaitsee 3,5 kilometrin päässä Hyvinkään ydinkeskustasta etelään. Viereinen 25-tie vie suoraan Hankoon ja Porvooseen, moottoritie Helsinkiin ja Tampereelle.

 

 

Passiivikivitalo Lumikki

Ojan viisihenkinen perhe etsi talolleen sopivaa tonttia Etelä-Suomen alueelta, ja aivan sattumalta sellainen löytyi Hyvinkään asuntomessualueelta. Valintaa tukivat hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulle, asuntomessualueen nopeatahtinen valmistuminen ja kiinnostava rinnetontti. Viisihenkisen perheen elämässä riittää vauhtia lasten, harrastusten ja töiden parissa. Tämän vuoksi talon tilaratkaisuilta vaadittiin toiminnallisuutta, käytännönläheisyyttä mutta myös viihtyvyyttä.

Talo on suunniteltu siten, että alakerta toimii arkikerroksena, jossa sijaitsevat kodinhoitohuone, työhuone, varastotilat, saunaosasto ja eteinen arkikäyttöön. Pääsisäänkäynti haluttiin johtaa yläkertaan, josta suunniteltiin edustavampi, toimiva kokonaisuus pääasuintiloineen. Valoisa ja avara olohuone on yhteydessä keittiöön ja molemmista tiloista on suora näkymä talon kiertävälle lasikaiteiselle terassille. Kaikki makuuhuoneet on myös sijoitettu yläkertaan. Suunnittelussa on huomioitu hyvin myös kodin muunneltavuus. Lasten kasvaessa ja tarpeiden muuttuessa voidaan tilaratkaisuja muunnella, ja vaikkapa alakerran työhuone muuntaa omaa rauha kaipaavan nuoren huoneeksi. 

”Lisähuoneiden tarpeen vuoksi päätimme lähteä rakentamaan ja olemme alusta alkaen olleet kiinnostuneita energiatehokkaista talomateriaalivaihtoehdoista. Passiivikivitaloon tutustuimme kevään 2012 messuilla. Toiveidemme pohjalta muokkautui kotimme pohjaratkaisu, johon ideointia tuli vahvasti Passiivikivitalojen suunnalta ja heidän rakennustapansa mahdollisti sen toteutuksen. Matkan varrella olemme saaneet tarvittaessa tukea Passiivikivitaloilta, joten on ollut turvallista rakentaa.”

- Jenni ja Sami Oja

Voit tutustua Passiivikivitalo Lumikkiin myös YouTubessa

 

 

Passiivikivitalo Skaala

Passiivikivitalo Skaalasta on suunniteltu toimiva, edullinen ja helppohoitoinen koti viisi henkiselle perheelle. Kiiskisen perheeseen kuuluu kolme alle kymmenen-vuotiasta lasta, joten hukkaneliöiden määrä on pyritty minimoimaan ja säilytystilat maksimoimaan. Talon tilat on suunniteltu toimimaan saumattomasti yhdessä. Alakerran keittiö, olohuone ja lasitettu terassi antavat yhdessä toimivan ja avoimen oleskelutilan koko perheelle. Lapsille on varattu oma leikki- ja oleskelutila yläkerrasta, missä kaikki lasten huoneet sijaitsevat.

Kiiskisten perhe innostui Passiivikivitalojen ratkaisusta energiatehokkuuden, helpon rakentamistavan ja kilpailukykyisen hinnan vuoksi. Kalle Kiiskinen on osannut nauttia opettajien pitkästä kesälomasta aktiivisesti rakennustyömaalla. Passiivikivitalojen kattava pystytyskoulutus on mahdollistanut hyvin omatoimirakentamisen. Skaalan uudet asukkaat ovat olleet oikein tyytyväisiä kokonaisratkaisuun.

ARKKITEHDIN NÄKEMYS

Aktiiviselle perheelle lähdettiin suunnittelemaan yksinkertaista, energiatehokasta ja toimivaa pohjaratkaisua. Kiiskisen perhe tahtoi rauhoittaa alakerran vanhempien käyttöön ja sijoittaa lasten huoneet yläkertaan. Meillä oli suhteellisen sama näkemys pohjaratkaisusta, joten pääsimme vaivattomasti yhteisymmärrykseen toteutuksesta.

Yksinkertaiseen pohjaratkaisuun tuotiin ulkoilmettä parvekkeella, lasitetulla terassilla ja erilaisin puutehostein. Pihapiirin Etelä-sivu on hieman korkeammalla kuin muu piha, joten lasitettu terassi ja maanpintaero antavan myös hyvin omaa yksityisyyttä perheelle. Puutehosteilla haluttiin tuoda lämpöä vaalean rappauksen yhteyteen.

20 vuotta alalla ollut Jukka Ulvinen on suunnitellut useita Passiivikivitaloja ja todennut, että tuote on energiatehokkuuden puolesta lyömätön. Passiivitriplo soveltuu erinomaisesti omatoimirakentajille. Tuotteen työstäminen on helppoa ja se mahdollistaa hyvin muun muassa ainutlaatuisten ikkunoiden aukottamisen.

Voit tutustua Passiivikivitalo Skaalaan myös YouTubessa

Viimeisimmät uutiset

 • 14 touko

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo!

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo! Passiivikivitalot Nordic Oy ja Evesa Oy ovat solmineet yhteistyön, joka mahdollistaa yksilöllisten kivitalojen toteuttamisen oikeasti muuttovalmiina yhdellä…
  Lue lisää...
 • 14 helmi

  14.2 Tampere

  Torstaina 14.02.2019  klo 16:30 - 18:30 Ukkospuunkatu 14, 33870 Tampere (opastus paikalle Vuoreksen Puistokadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Loppuvuodesta 2018 valmistuneessa…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani