Äijälänrannan asuntomessualue sijaitsee Jyväsjärven itärannalla vastapäätä Jyväskylän keskustaa. Matkaa näköetäisyydellä olevaan Jyväskylän keskustaan on noin viisi kilometriä. Messualueen hyvänä maamerkkinä on vieressä sijaitseva Viherlandia Puutarhakeskus.

Passiivikivitalot sijaitsevat vierekkäin messualueen perällä. Molempien Passiivikivitalojen yläkerrasta aukeaa mahtava näköala asuntomessualueen yli Jyväsjärvelle, Jyväskylän keskustaan ja vielä kaukana näkyy Laajavuoren hiihtokeskuskin.

 

 

Passiivikivitalo Leija

Passiivikivitalo Leijan suunnittelussa on ollut pääkriteerinä arjen toiminnallisuus 5 henkiselle perheelle siten, että leijuva arkkitehtuuri ei kärsi. Talon yläkerta työntyy reilusti alakerran ulkoseinien yli muodostaen veistoksellisen ulokkeen leijumaan alakerran lasiseinien päälle.

Talon alakerrassa on perheen yhteiset tilat olohuone, keittiö, ruokailutila ja saunaosasto. Saunaosastolta pääsee vilvoittelemaan takkahuoneeseen tai suoraan pihalle. Avaraa olohuonetta ympäröi huonekorkuiset lasiseinät etelään ja länteen, joten olohuoneesta aukeaa kaunis piha.

Perheen kaikki makuutilat on sijoitettu yläkertaan. Vanhemmilla on oma kylpyhuone makuuhuoneen yhteydessä länsisiivessä ja lasten huoneet on sijoitettu siten, että vieressä on yhteinen peli- ja leikkihuone mistä avautuu kaunis järvinäköala.

Tutustuimme Passiivikivitaloihin ensimmäisen kerran Vaasan asuntomessuilla 2008. Vuotuisten asuntomessukäyntien perusteella on syntynyt hiljalleen päätös Passiivikivitalon rakentamiseksi.

Rakennusmateriaalina Passiivitriplo on ihan loistava. Passiivitriplon keveys, asennettavuus ja muokattavuus on helpottanut valtavasti ensikertalaista rakentajaa. Talomme leijuva yläkerta on vaatinut jo itsessään paljon työtunteja, joten on mahtavaa, että itse rakennusmateriaali on helppoa työstää ja nopea pystyttää.

Passiivikivitalot oli ainoa markkinoilla oleva talopakettitoimittaja, mikä mahdollisti kotimme leijuvuuden. Seinämateriaalin keveys ratkaisi sen, että talon funkkistyylinen ulkonäkö saatiin toteutettua ilman ulkoisia tukipilareita, juuri niin kuin arkkitehti oli suunnitellut.

On ollut myös ilo todeta, että vaikka kodissamme on paljon suuria ikkunoita niin silti talomme on saavuttanut passiivienergialuokan.Passiivikivitalon kosteusturvallisuus on myös yksi niistä syistä miksi perheemme on päätynyt Passiivikivitaloihin. Perheemme voi turvallisin mielin muuttaa uuteen kotiin, kun tiedämme, että lapsilla on varmasti puhdasilmainen koti kasvaa.

- Katja ja Juha Tonteri

Tutustu Passiivikivitalo Leijaan myös YouTubessa

 

 

Passiivikivitalo Perhe

Kun Passiivikivitalo Perheeseen muuttaa seitsemän lasta, niin kaikki tietävät, että talossa riittää vauhtia. Perheen lasten huoneet on sijoitettu pääosin yläkertaan, joten yläkerrassa onkin haluttu hieman leikitellä väreillä. Lasten pyykkihuolto toimii näppärästi, kun yläkerrasta on pyykkikuilu suoraan alakerran kodinhoitohuoneeseen. Talon saunaosasto sijaitsee yläkerrassa, joten lapset pääsevät pesulle omassa kerroksessaan.

Suuri lasitettu parveke ja terassi muodostavat tyylikkään lasisiiven talon eteläpäädyn molempiin kerroksiin. Alakerrassa vanhemmilla on käytössään oma kylpyhuone makuuhuoneen yhteydessä. Talon keittiö ja olohuone ovat alakerran toisessa päässä, mistä aukeaa avara ja valoisa tila suoraan yläkertaan.

Kotimme on suunniteltu osaksi lapsien ehdoilla siten, että arkemme olisi mahdollisimman toimivaa. Olemme kuitenkin halunneet yksilöllisen ja tyylikkään kodin. Jokainen lapsiperhe ei välttämättä halua kaksitasoista alakertaa ja suuria ikkunoita, mutta se tuo heti persoonallisuutta kotiimme. Nyt valo pääsee molempiin kerroksiin olohuoneen suurista ikkunoista ja talo näyttää myös arvokkaalta ulospäin.

Halusimme minimoida uuden kotimme ylläpito- ja asumiskustannukset ja rakentaa ehdottomasti kivitalon. Tosin emme halunneet enää rakentaa työläistä betonieristeharkoista, kuten ensimmäisessä taloprojektissa, joten päädyimme huomattavasti helpommin rakennettavaan ja samalla energiatehokkaaseen Passiivikivitaloon.
Talomme on noussut aikataulun mukaisesti, lähes yhden miehen voimin ja odottelemme jo kovasti muuttoa uuteen Passiivikivitaloon.
- Liisa ja Mikko Kärkkäinen

Tutustu Passiivikivitalo Perheeseen myös YouTubessa

Viimeisimmät uutiset

 • 14 touko

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo!

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo! Passiivikivitalot Nordic Oy ja Evesa Oy ovat solmineet yhteistyön, joka mahdollistaa yksilöllisten kivitalojen toteuttamisen oikeasti muuttovalmiina yhdellä…
  Lue lisää...
 • 14 helmi

  14.2 Tampere

  Torstaina 14.02.2019  klo 16:30 - 18:30 Ukkospuunkatu 14, 33870 Tampere (opastus paikalle Vuoreksen Puistokadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Loppuvuodesta 2018 valmistuneessa…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani