Passiivikivitalojen Kosteusturvakoti

Vantaa Messutalo Ikonen 5378

Nelihenkinen vantaalaisperhe painotti tulevan kodin valinnassa erityisesti energiatehokkuutta. Perhe oli alunperin tutustunut Passiivikivitaloihin messuilla. Vierailtuaan muutamassa rakenteilla olevassa kohteessa perhe vakuuttui Passiivikivitalojen konseptista ja materiaalista. Kun Passiivikivitalojen hintakin oli kilpailukykyinen, oli valinta omaksi kodiksi helppo tehdä.

Projektissa käytettiin ulkopuolista rakennustyövoimaa perheen isän osallistuessa työhön parina päivänä viikossa. - Teimme itse talon pohjat, salaojat, anturan raudoitukset sekä pihatyöt, kertoo Jouni Ikonen. Runkotyövaihe yllätti nopeudellaan Ikosen: talon pystyttäminen oli helppoa, koska mitään nostureita ei tarvittu.

Rakentamiseen kului aikaa noin vuosi, ja pihatöihin muutama kuukausi.

Tärkeimpänä lähtökohtana kodin suunnittelussa oli tilojen toimivuus ja sopivan kokoiset huoneet. - Yläkerta on suunniteltu lähtökohtaisesti lasten käyttöön omine oleskelutiloineen ja kylpyhuoneineen, kertoo Ikonen. Lasten huoneissa on myös lisäneliöitä tuova 5 m2:n parvi, joka vapauttaa muun tilan leikkeihin ja opiskeluun - tila on myös helposti muokattavissa lasten varttuessa.

Nyt messujen alla perhe jo malttamattomana odottaa muuttoa omaan kotiin. - Olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä Passiivikivitalojen kanssa tehtyyn yhteistyöhön, ja voimme suositella ratkaisua muillekin, kertoo Jouni Ikonen.

Voit tutustua Passiivikivitalojen Kosteusturvakotiin myös YouTubessa

 

 

Passiivikivitalot Pastilli ja Penni

Kuvankaappaus 2015 7 9 kello 8.42.40

Passiivikivitalo Pastillin ja Passiivikivitalo Pennin rakennuttaja, Maestro Rakenne Oy, halusi messukohteeseensa ekologisuutta ja energiatehokkuutta perusratkaisujen sijaan. Valinta tehtiin kohteen tulevia asukkaita silmällä pitäen: koska energiahinnat eivät tulevaisuudessakaan tule laskemaan, on kohteen oltava lähes nollaenergiatasoon rakennettu. Haluttiin myös varmistaa terveellinen koti ja sisäilma talojen tuleville asukkaille. Valinnassa Maestro Rakenne päätyi Passiivikivitaloihin.

Passiivikivitalot Pastilli ja -Penni ovat molemmat A-energialuokan taloja.

 • Passiivikivitaloissa meitä viehätti sen moderni rakennustapa, joka samalla on äärettömän energiatehokas, kertoo Maestro Rakenne Oy:n toimitusjohtaja Raine Kellokangas.
 • Passiivikivitalo Pastillin ja Pennin rakennustyöt aloitettiin viimeisinä messualueella helmikuun lopussa, kertoo Kellokangas ja kiittelee rakentamisen nopeutta.
 • Nyt messujen kynnyksellä talot ovat viittä vaille valmiit. Pohjaratkaisuiltaan identtisissä taloissa on takkaan perustuvan Tulilattia-lämmitysjärjestelmän lisäksi sähköverkkoon kytketyt 2 kW:n aurinkopaneelit, joista ylijäämä voidaan myydä valtakunnanverkkoon. Käyttövesi lämmitetään kesällä aurinkokeräimin ja talvella vesikiertoisella piipulla.
 • Passiivikivitalo Pennissä on lisäksi älysähköjärjestelmä - muuten talot ovat teknisiltä ratkaisuiltaan identtiset, kertoo Kellokangas. Pintamateriaaleissa ja sisustusratkaisuissa on sitten suuria eroavaisuuksia. Pastilli on nimensä mukaisesti raikas, vaaleasävyinen ja ratkaisuiltaan skandinaavinen; Pennissä korostetaan ekologisuutta ja kestävää kehitystä. Sen sisustusratkaisuissa on esillä vintage-teema ja 50 - 60 -lukujen mennyt aika.

Viimeisimmät uutiset

 • 14 touko

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo!

  Oikeasti muuttovalmis kivitalo! Passiivikivitalot Nordic Oy ja Evesa Oy ovat solmineet yhteistyön, joka mahdollistaa yksilöllisten kivitalojen toteuttamisen oikeasti muuttovalmiina yhdellä…
  Lue lisää...
 • 14 helmi

  14.2 Tampere

  Torstaina 14.02.2019  klo 16:30 - 18:30 Ukkospuunkatu 14, 33870 Tampere (opastus paikalle Vuoreksen Puistokadulta) Tervetuloa Passiivikivitaloesittelyyn Tampereelle! Loppuvuodesta 2018 valmistuneessa…
  Lue lisää...

Ota yhteyttä

Passiivikivitalot
Areenakatu 7 lh. 1

37570 LEMPÄÄLÄ

0207 780 444

Löydät meidät myös Facebookista!

asiakaspalvelu(ät)passiivikivitalot.fi

 

 

 

 

 

luotettava kumppani